Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cickostoilko/public_html/blimed.mk/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1231
ПРОПЕЛЕРНИ ПУМПИ | Блимед - производство, монтажа и сервис на пумпи

ПРОПЕЛЕРНИ ПУМПИ

Пропелерните пумпи од типот ПР,наменети се за преточување и префрлање на ретки течности во прехрамбената и петрохемиската индуструја, како и во системи заводоснабдување и прочистување на отпадните води со незначителни цврсти честички. Нивната основна карактеристика се релативно голем капацитет на мали висини на подигање на флуидот.

Карактеристика на Љ -Х дијаграмот е скоро хоризонтална крива во рамките на малите висини на подигање. Можни изведби во однос на употребените материјали се челик, прохром или пластика ПВЦ. Спрема конструктивната изведба изработени се соодветен механички заптивач со притисок од 0,2 до 0,7 (бар). Капацитетите се во три категории на пумпи и тоа со капацитет од 2 до 5 (м3/час) потоа од 7 до 10 (м3/час) и до 20 (м3/час).